Voor vragen:

06 83672713

Op Koningsdag hebben we voor De Blauwe Hut op de vrijmarkt in Utrecht gestaan. Daarbij hadden we bord met vuilniszak gemaakt waarin mensen hun statiegeldflesje/blikje kunnen doneren op de Vrijmarkt in Utrecht. Samen met donaties en verkoop van kleine producten is de opbrengst €700 totaal. Wat een fantastisch resultaat voor onze stichting!!! We zijn gesloopt, maar het is het zo ontzettend waard voor de gezinnen die in De Blauwe Hut gaan verblijven.

Op 28 januari 2022 hebben we bericht ontvangen van de Belastingdienst. Onze aanvraag voor de ANBI status is goedgekeurd. Donaties aan Stichting De Blauwe Hut zijn daarmee aftrekbaar van de belasting.

Goed nieuws! Per 6 oktober 2021 staan we officieel geregistreerd als stichting bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent dat we nu ook officieel een bestuur hebben. Het bestuur bestaat uit Jeffrey Hoevenaars, voorzitter, Eric Spierings, secretaris/penningmeester, en Eelko Koekoek, bestuurslid. Mariët blijft als vrijwilliger betrokken bij de stichting om op allerlei vlakken ondersteuning te bieden. We kunnen nu ook verder met praktische zaken als het openen van een bankrekening en het aanvragen van de ANBI status. Voor dat laatste werkt het bestuur aan een beleidsplan voor de komende twee jaar. We streven er naar om de ANBI aanvraag in de eerste week van November ingediend te hebben.

In mei en juni zijn we samen met Ardi van Brons/Boonzaaijer Recreatiebouw in Kootwijkerbroek hard aan het werk geweest om De Blauwe Hut daadwerkelijk te ontwerpen. Het is een ruim opgezet chalet geworden van 70 m2 zonder gangetjes en met aangebouwde schuur van 6 m2. Er is rekening gehouden met de draaicirkel van een elektrische kinderrolstoel, er zijn bedden op verschillende hoogtes en de badkamer is net zoals de slaapkamers met losse bedden erg ruim, zodat daar eventueel hulpmiddelen in geplaatst kunnen worden. Het chalet maakt geen aangepaste indruk en beschikt ook niet over hulpgrepen o.i.d. omdat wij de gezinnen een niet-aangepaste sfeer willen laten beleven. Dus gewoon waar mogelijk en speciaal waar nodig.

Inmiddels is de koopovereenkomst getekend en is de planning dat De Blauwe Hut in november 2021 geplaatst gaat worden. Dus wij hopen in december 2021 de eerste gezinnen al te mogen verwelkomen!

In het koude april 2021 hebben we hulp gekregen van Eelco, Wil, Hans en Jan-Willem op 1,5 m afstand om de terrastegels van 60 x 60 cm te verwijderen van de al bestaande kavel waarop De Blauwe Hut komt te staan. Deze tegels zijn erg mooi en we kunnen ze heel goed hergebruiken. Het was een pittige klus, gezien het gewicht van de tegels en het feit dat ze in cement waren gelegd. Maar na heel wat sjouw- en bikwerk hebben we er zeker 120 weten te redden! Allemaal materialen die we straks niet meer hoeven aan te schaffen voor de tuin van De Blauwe Hut.

Natuurlijk werd de hulptroep na afloop getrakteerd op een 1,5 m afstand barbeque.

Vandaag hebben we gesproken met Corine, medewerker medisch pedagogische zorg van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht. Medisch pedagogische zorgverleners coachen, begeleiden en adviseren ouders en kinderen gedurende een opname of behandelingstraject. Zij hebben dus ook een goed beeld van de behoeften van kind en ouders. Zij zullen ons gaan helpen om ons aanbod in beeld te brengen bij gezinnen waarvoor De Blauwe Hut een steuntje in de rug kan zijn.

De komende periode zullen wij nauw in contact blijven met Corine om het aanmeldtraject verder vorm te geven.

Het vinden van een doelgroep die past bij onze ambities is nog een hele klus. Na eigen onderzoek en na telefonisch contact te hebben gehad met de oprichter van de Tarpania’s Hoeve blijkt er vooral heel wat te zijn voor kinderen met een oncologische aandoening. Vandaar dat we in februari 2021 contact hebben gezocht met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU).

Uit het contact is naar voren gekomen dat er diverse gezinnen zijn waarvan de ziekte van één of meerdere van de kinderen een stevige wissel trekt op het gezinsleven. Voor hen zou een weekje er tussenuit een mooie afwisseling kunnen bieden van de ziekenhuisbezoeken.

Vandaag hebben we gesproken met Jurjen van Dijk, Vakantiepark de Thijmse Berg. Er komt in 2021 een kavel op dit park beschikbaar en wij zijn de eerste gegadigden voor dit plekje. De Thijmse Berg zal ons initiatief gaan ondersteunen. In de loop van 2021 zal er een planning gemaakt gaan worden.

Het is de bedoeling om rond de jaarwisseling 2021-2022 een “Blauwe Hut” op deze plek te hebben staan en in de loop van 2022 de eerste gasten te kunnen ontvangen.